divendres, 13 de juliol del 2007

Adéu, gràcies i que tinguis mala sort


Com molts altres Saviola enfila el pont aeri cap a la capital del regne, a mi personalment em sap greu. Durant els anys que se li han donat oportunitats les ha aprofitat i ha demostrat que té gol, als responsables de fitxatges del Barça busquen sense parar un davanter estil Larsson, però que cony busqueu!!!, si el teníeu a casa, un tio que surt i marca gols, que és suplent i no es queixa, que demostra que vol triomfar en el Barça i que el pecat més gros que ha comés és firmar un contracte milionari quan el Senyor Gaspar portava les regnes del club. Que em digui algú, que si li demanen a la seva empresa que es baixi el sou perquè està fora de mercat se'l baixarà.No ho entenc, a més com a bons responsables del club surten un cop més demostrant la seva prepotència el senyor Laporta i el seu fidel "Sancho Panza", el senyor Soriano intentant fotre merda a sobre del fitxatge del Madrid intentant que no els hi peti a la cara, i el que realment ha aconseguit és fer pena i el ridícul, i el que és més important com a representants del Futbol Club Barcelona han continuat la llarga tradició de no saber estar a l'altura de les circumstàncies quan un jugador marxa.És increïble i de lloar que tot i així Saviola marxi de Barcelona agraït amb l'afició i el Barcelona. Tot i l'admiració que un li té com a persona haig de reconèixer que li desitjo mala sort, si pot ser que no marqui cap més gol a la seva carrera.Al desembre es podran sentir aplaudiments a un jugador del Madrid al Camp nou, moltes gràcies Txiqui, moltes gràcies senyor Laporta i sobretot, moltes gràcies Javier Pedro Saviola per haver portat la samarreta del Barça, encara que fos amb un contracte fora de mercat.
Us poso un vídeo de els gols que ha fet Saviola amb el Barça.
Bon cap de setmana.

dijous, 12 de juliol del 2007

Genial !!

Definiria la davantera del Barça com "espatarrant". Des de feia anys que no teníem una davantera tant espectacular, crec al meu entendre que ni el Barça del "mestre"(Johan Cruyff), així és com l'anomena Sandro Rosell en el seu llibre, no tenia tanta qualitat com aquest Barça.
Ronaldinho
El referent per tot l'equip, el líder natural, un jugador capaç de generar perill amb un cop de cintura i resoldre un partit amb una genialitat i a més amb una plasticitat estètica meravellosa. Potser el millor jugador que jo hagi vist en directe. Espero que aquest proper any deixi de fer el vago i s posi en forma per meravellar altre cop a tothom, si no ho fa el vendria abans que marxi de franc.
Eto'o
Un jugador elèctric, amb un gran compromís amb el club i el president. Quan va arribar del Mallorca, on marcava gols però no era un killer, va generar dubtes, li vam donar a can Barça l'oportunitat que no li va donar el Madrid, amb jugadors com Ronie, Xavi, Iniesta, Deco... les assistències són brutals i Eto'o les clava. El principal problema que té La pantera és les incendiàries declaracions que fan tremolar el vestidor, carregan t contra tots els estaments del club menys la directiva, espero que amb el règim intern les coses canviïn.
Thierry Henry
Espectacular, un fitxatge mediàtic que ha donat un cop de timó a l'estat d'ànim dels barcelonistes, només ell pot fer esvair els dubtes que ha despertat per les seves lesions i la seva edat. Crec, molt personalment, que és igual l'edat que tingui, veure'l jugar fa posar la "gallina de piel" diguin el que diguin.
Lionel Messi
Crec que juntament amb Ronaldinho és el millor mitjapunta del món, cada cop que condueix la pilota genera perill i desborda en el u contra u, sembla un ratolí sortejant obstacles. Amb els dos gols que ha fet aquest any, el del Getafe a la copa i el de l'Espanyol a la lliga amb la mà, s'ha posat, si més no a l'alçada de la comparació amb Maradona i que ell el reconegui com el seu successor.
Bojan Kirkic
Un jove talent que desde la masia està enlluernant a tothom, internacional amb totes les categories de la selecció espanyola. Crec que el salt al primer equip és massa aviat, però la fatal política del futbol base d'aquesta directiva, fa que s'hagin de precipitar molt. Espero que tingui prou minuts per desenvolupar tot el talent que té.
Gudjohnsen
Si no és baixa d'últim moment, espero que el primer any d'adaptació hagi passat i aquest any pugi ensenyar l'expectació que va generar.
Espero que la gestió de les baixes sigui més afortunada que en altres temporades i no tinguem que veure en el primer entrenament a Giuly, Motta, Ezquerro i Belletti corrent al costat dels nostres cracs ni regalar-los a preu de saldo demostrant la inutilitat i inexperiència de la secretaria tècnica.
Fitxatges
Zigic del Ràcing al Vilareal, no li arriba ni a la sol e les sabates a Forlán
Riquelme a l'At. de Madrid, és la millor opció per l'argentí i pel club del Manzanares.
Saviola al Madrid, em repeteixo com l'all !!! Que n’aprenguin
"Tio" Pepe al Madrid, bon central, però 30 milions d'Euros...
Milito per fi és del Barça, crec que serà in puntal i més a l'inici de temporada que Puyol encara estarà recuperant-se
Ezquerro, a Osasuna, Athlètic, Espanyol... on vulguin però fora del Barça

dimecres, 11 de juliol del 2007

Talent natural

Crec que la paraula talent és la que defineix el migcamp del FC Barcelona, Xavi, Deco, Iniesta, Touré, Giovanni Dos Santos i Edmílson. Aquest any si finalment es produeixen les baixes de Giuly i Motta, la incorporació de Yaya Touré i l'ascens del filial de Giovani Dos Santos, es produirà una millora i salt generacional substancial.
Xavi Hernàndez
Desde Guardiola, Xavi és el canterà que més rendiment ha donat al Barcelona, una visió de joc privilegiada i un control excepcional que juntament amb la verticalitat de les seves assistències el fan un jugador fonamental.
Deco
L'habilitat, qualitat i força, són els trets que destaquen en Deco, un jugador amb carisma capaç de posar-se l'equip a l'esquena, quan falta Ronaldinho és el jugador que pot agafar el seu rol. Lluitador infatigable que, encara que la darrere temporada no ha estat al nivell de les anteriors, dona estabilitat i templança al centre del camp.
Andrés Iniesta.
El més jove dels "tres baixets". La progressió d'Iniesta en les darreres temporades és impressionant, un jugador versàtil capaç de jugar en totes les posicions del mig camp sense donar la nota en cap d'elles, hàbil i elèctric amb una conducció de pilota terrorífica (per l'adversari).

Edmílson
Ja se que Edmílson també el vaig contar en defesa, però és una de les característiques s del brasiler, pot ocupar amb garanties les posicions de mig centre defensiu i la de central, per ser sincer, la de central se li escapa una mica, però crec, com comentava en el darrer post que Edmílson podria ser el central que permet treure la pilota controlada, amb una defensa amb Puyol de lateral i fent parella amb Milito al centre de la defensa.

Yaya Touré
Ve a substituir a la sempre promesa Thiago Motta, segons diuen, és un pulmó per el mig camp a l'estil Vieira(versió oficial), però per altre banda diuen que és un migcampista amb arribada que tot i tenir una gran envergadura és tècnic i hàbil amb la pilota als peus. Jo personalment i pels vídeos que he vist em decantaria per aquesta segona opció, mantenint a Màrquez i sobretot José Edmílson al migcentre.
Giovanni Dos Santos
La perla negra de la cantera. Espero que la progressió d'aquest noi sigui l'esperada, en un parell d'anys podria estar ocupant el lloc de Ronaldinho. Gran qualitat tècnica, explosiu i amb gol. Crec que ho té tot per triomfar en el barça.També és cert que crec que pq pugui explosionar té massa vaques sagrades que ocupen la seva posició.
Fitxatges
El Reial Madrid està fitxant per dues vies, rebentant el mercat a cop de talonari i a cost zero jugadors descartats per altres equips.
Personalment crec que la política de fitxatges del Madrid em desconcerta, per un cantó es veu una bona gestió amb les incorporacions de Metzelder, un central de garanties que el voldria per el Barça i Javier Saviola, que n'aprengui el Barça. Entenc el canvi de Saviola i espero que tingui sort, però n o títols. El que no entenc com el Barça no pot impedir aquesta situació.
L'altre via és la de fitxar un central com Pepe, per 30 milions d'euros i el que faran per fitxar Robben del Chelsea.
M'ha agradat la manera que ha tingut Schuster de gestionar el fet de ser soci del Barça. Molt intel•ligent i no barrant-se cap porta, qui sap on lo hauran de pagar les garrofes.
Salut!!
Us poso un video de Giovanni Dos Santos. Sobretot poseu-vos pitet.

dilluns, 9 de juliol del 2007

Defensa de ferro


A partir d'avuí analitzaré la plantilla del Barça per linies. Per començar, la defensa.
El Barça i la majoria dels equips d'alt nivell utilitzen una defensa de quatre jugadors(menys quan es flipa el senyor Rijkaard i el Barça juga amb tres defenses).
Presumiblement la defensa del Barça estarà integrada per:
Oleguer, Puyol, Milito, Abidal, Thuram, Sylvinho, Zambrotta, Márquez i Edmilson. Com podeu veure asumeixo que per fi, l'heroi de París marxarà, suposadament hi ha un interés de la Roma.
Per els Laterals no hi ha gaire problema tenint en conta que Zambrotta pot jugar als dos laterals. Per la Banda dreta tenint Zambrotta com a titular i Oleguer com a suplent, encara que tingui algunes mancances oleguer ha fet unes temporades d'allò més dignes, sobretot fa un parell de temporades quan Edmílson es va lesionar i Márquez va tenir que pujar al mig centre. Per la banda esquerre, tot sembla indicar que Eric Abidal serà el titular i Sylvinho mendes serà el reserva de garanties que per el seu peril i edat no donarà gaires problemes per no jugar gaire, encara que al ser un perfil de defensa totalment diferent al d'Abidal es poden complementar molt bè depenent de l'adversari.

Thuram, un jugador que em tè fascinat dels seus partits amb la Juve i amb la selecció Fransesa, ha de ser un referent per la defens a dins , però sobretot fora del camp, aporta l'experiència i la qualitat necesària. Encara que la temporada passada degut a les lesions no va acabar de rendir a un gran nivell, crec que pot ser un complement perfecte per donar descans als centrals titulars.
El gran Capità, Carles Puyol. Crec que si féssim una enquesta a tots els socis i afeccionats al Barça i preguntéssim el nom dels dos jugadors del Barça més compromesos, segur que un d'ells, en el 100% dels casos seria Carles Puyol, segur que en més d'una ocasió seria Luis Enrique (Perdó per la cunya però, no puc deixar de sentir admiració per el 21). La més que probable arribafda de Gabi Milito, permetrà, espero les sortides esbojerrades, però emocionants i atrevides que feia Puyol quan era lateral. La consistència d'aquesta parella de centrals és indiscutible, encara que es digui que al ser dos jugadors amb el mateix perfil fa que no puguin jugar partits de la màxima junts, cosa que jo no comparteixo. árquez i Edmílsom poden ocupar el centre de la defensa i el mig centre ofensiu, crec que si el Mexicà torna a ser el que era i deixa de lesionar-se fent esports de risc a la nit, pot servir per donar a la defens el principal hàndicap que li veig a la parella Puyol-Milito, la sortida de pilota. Tots els entrenadors saben que si tapes amb un jugador a sobre als tres mitjos i no toquen bola el barça es desactiva. A la etapa Cruyff, el Barça tenia un gran central Ronald Koeman que treia la pilota amb criteri i tenint un guardaespatlles com Nadal, podia arriscar posant un central lent com Koeman, però que és l'unic central que jo he vist que ell sol et podia guanyar un partit(Deixo de parlar de Koeman pq m'allargaria massa i el posaria als altars.)
Crec que a l'actual sistema defensiu del Barça li fa falta un defensa que tregui la pilota controlada i amb criteri. En el mercat no n'hi ha cap de clar, potser Lúcio, però crec qeu edmílson pot fer la mateixa feina. Crec que Rijkaard hauria d'arriscar i reconverir un migcampista amb físic i criteri a central. En la plantilla del Barça, lúnic sota el meu criteri que podría fer el canvi és Motta, a mi personalment no m'agrada i el trobo lent. Aquest invent no és nou, Koeman, Hierro, Helguera, Caminero... és un fòrmula molt utilitzada i que crec que el Barça hauria de tenir en conta. O buscar un perfil semblant a la cantera i reconvertir-lo per fer aquesta tasca en un futur. Com a mesura d'urgència estic d'acord amb el blog FUTBOLITIS, que el jugaor a repescar és Gerard Piqué. Un noi de la casa qeu formaria un grup que faria que el Barça es mantingués durant anys a l'èlit, corresponent a l'idea amb la que Sandro Rosell vol i volia estructurar la plantilla, jugadors de casa, Iniesta, Xavi, Puyol, Oleguer, Piqué, Valdés... i una serie de superclasses mundials com Ronaldinho i, Henry, Eto'o...
Fitxatges:
Interessant el ball de bastons i de noms del Madrid, la secretaria tècnica amb dos Galls al Galliner i Shuster donanr voltes esperant a ser presentat. Metzelder, un bon central i el by-pass d'espera per Chivu.
Us deixo un video de Koeman, l'exemple de defensa amb recorregut de pilota i gol: