dilluns, 9 de juliol del 2007

Defensa de ferro


A partir d'avuí analitzaré la plantilla del Barça per linies. Per començar, la defensa.
El Barça i la majoria dels equips d'alt nivell utilitzen una defensa de quatre jugadors(menys quan es flipa el senyor Rijkaard i el Barça juga amb tres defenses).
Presumiblement la defensa del Barça estarà integrada per:
Oleguer, Puyol, Milito, Abidal, Thuram, Sylvinho, Zambrotta, Márquez i Edmilson. Com podeu veure asumeixo que per fi, l'heroi de París marxarà, suposadament hi ha un interés de la Roma.
Per els Laterals no hi ha gaire problema tenint en conta que Zambrotta pot jugar als dos laterals. Per la Banda dreta tenint Zambrotta com a titular i Oleguer com a suplent, encara que tingui algunes mancances oleguer ha fet unes temporades d'allò més dignes, sobretot fa un parell de temporades quan Edmílson es va lesionar i Márquez va tenir que pujar al mig centre. Per la banda esquerre, tot sembla indicar que Eric Abidal serà el titular i Sylvinho mendes serà el reserva de garanties que per el seu peril i edat no donarà gaires problemes per no jugar gaire, encara que al ser un perfil de defensa totalment diferent al d'Abidal es poden complementar molt bè depenent de l'adversari.

Thuram, un jugador que em tè fascinat dels seus partits amb la Juve i amb la selecció Fransesa, ha de ser un referent per la defens a dins , però sobretot fora del camp, aporta l'experiència i la qualitat necesària. Encara que la temporada passada degut a les lesions no va acabar de rendir a un gran nivell, crec que pot ser un complement perfecte per donar descans als centrals titulars.
El gran Capità, Carles Puyol. Crec que si féssim una enquesta a tots els socis i afeccionats al Barça i preguntéssim el nom dels dos jugadors del Barça més compromesos, segur que un d'ells, en el 100% dels casos seria Carles Puyol, segur que en més d'una ocasió seria Luis Enrique (Perdó per la cunya però, no puc deixar de sentir admiració per el 21). La més que probable arribafda de Gabi Milito, permetrà, espero les sortides esbojerrades, però emocionants i atrevides que feia Puyol quan era lateral. La consistència d'aquesta parella de centrals és indiscutible, encara que es digui que al ser dos jugadors amb el mateix perfil fa que no puguin jugar partits de la màxima junts, cosa que jo no comparteixo. árquez i Edmílsom poden ocupar el centre de la defensa i el mig centre ofensiu, crec que si el Mexicà torna a ser el que era i deixa de lesionar-se fent esports de risc a la nit, pot servir per donar a la defens el principal hàndicap que li veig a la parella Puyol-Milito, la sortida de pilota. Tots els entrenadors saben que si tapes amb un jugador a sobre als tres mitjos i no toquen bola el barça es desactiva. A la etapa Cruyff, el Barça tenia un gran central Ronald Koeman que treia la pilota amb criteri i tenint un guardaespatlles com Nadal, podia arriscar posant un central lent com Koeman, però que és l'unic central que jo he vist que ell sol et podia guanyar un partit(Deixo de parlar de Koeman pq m'allargaria massa i el posaria als altars.)
Crec que a l'actual sistema defensiu del Barça li fa falta un defensa que tregui la pilota controlada i amb criteri. En el mercat no n'hi ha cap de clar, potser Lúcio, però crec qeu edmílson pot fer la mateixa feina. Crec que Rijkaard hauria d'arriscar i reconverir un migcampista amb físic i criteri a central. En la plantilla del Barça, lúnic sota el meu criteri que podría fer el canvi és Motta, a mi personalment no m'agrada i el trobo lent. Aquest invent no és nou, Koeman, Hierro, Helguera, Caminero... és un fòrmula molt utilitzada i que crec que el Barça hauria de tenir en conta. O buscar un perfil semblant a la cantera i reconvertir-lo per fer aquesta tasca en un futur. Com a mesura d'urgència estic d'acord amb el blog FUTBOLITIS, que el jugaor a repescar és Gerard Piqué. Un noi de la casa qeu formaria un grup que faria que el Barça es mantingués durant anys a l'èlit, corresponent a l'idea amb la que Sandro Rosell vol i volia estructurar la plantilla, jugadors de casa, Iniesta, Xavi, Puyol, Oleguer, Piqué, Valdés... i una serie de superclasses mundials com Ronaldinho i, Henry, Eto'o...
Fitxatges:
Interessant el ball de bastons i de noms del Madrid, la secretaria tècnica amb dos Galls al Galliner i Shuster donanr voltes esperant a ser presentat. Metzelder, un bon central i el by-pass d'espera per Chivu.
Us deixo un video de Koeman, l'exemple de defensa amb recorregut de pilota i gol:

1 comentari:

Pau Margarit Company ha dit...

Els centrals del barça han de ser rapids, perquè juga amb les lineas molt avançades, i a més si tenen experiencia a la lliga espanyola molt millor.