divendres, 20 de juliol del 2007

El rival a batre

Encara que l'any passat l'equip estigués desinflat quasi tota la temporada, tothom considera el Barça el rival a batre. Accions com les d'ahir amb el possible fitxatge d'Iniesta per desestabilitzar, reflecteixen el que ja he dit altres vegades, potser la victòria del Madrid la temporada passada va ser el millor que podia passar, el senyor Calderón, al més pur estil Gaspart va fotent tirs a l'aire amb fitxatges espatarrants a base de milions, ahir Iniesta, avui torna a ser Kakà per 100 milions d'Euros... és un no parar.
Per altre cantó apareix Schuster dient que vol dos o tres fitxatges més, no se si Dudek i Robben són aquests fitxatges o en vol tres més, no ha sortit el que pagaran al Chelsea per Robben, un jugador molt de Can Barça, però intermitent, a l'estil Overmars.
Per altre cantó hi ha una estructura esportiva amb un secretari tècnic i un director esportiu amb perfils molt semblants, això acabarà petant a favor, crec, de Portugal que és de la confiança de Calderón.
Com ja he dit, i em repeteixo al Madrid li falta un jugador referència al migcamp, a poder ser que no tingui metxes als cabells i amb un complexa de Beckham que li supura per els quatre costats.
No només el Barça s'ha reforçat amb tres titulars indiscutibles (Henry, Abidal i Milito) i un jugador per explosionar (Touré Yaya), sinó que també ha realitzat una campanya mediàtica orquestrada per la directiva anunciant el compromís dels nous jugadors i grans canvis en la disciplina interna. A veure si es repeteixen escenes com les protagonitzades per Bakero anant a buscar Romario per les discoteques, o això explica la llegenda urbana. La veritat és que si ho fessin ara haurien d'anar amb un mini-bus a buscar la meitat de la plantilla i el tercer capità Ronaldinho seria un dels que recollirien, i alegaria que hi era per controlar.
El Madrid per la seva part, com a campió, només ha de reforçar tota la línia defensiva i dóna la baixa a jugadors estrella com Roberto Carlos i Beckham sense incorporar carisma.
L'error més gran que cometen al meu entendre és prescindir de Baptista, crec que si li donessin el protagonisme adient podria ser molt perillós, espero que el tinguin de vendre per fer caixa.
A més la jugada mestre ha estat carregar-se Capello, com amb Del Bosque, per millorar el joc, el que els passa és que tornen a estar allà on eren l'any passat.

Fitxatges
Vieri a la Fiorentina, aquest tio no deu tenir casa, va amb un Motorhome, deu tenir el record d'equips.
Urzaiz a l'Ajax, és un fitxatge que m'agrada, però més per una qüestió romàntica i personal que per l'efectivitat que pugui tenir o el rendiment.

dijous, 19 de juliol del 2007

El Barça reacciona amb rapidesa...

La Web del F.C.Barcelona anuncia que Iniesta lluirà el '8' de Giuly i reafirma el Compromís amb el Barça

Ara li toca a Iniesta...



El diari Marca anuncia que el Madrid vol Iniesta encara que hagi de pagar els 60 milions de la seva clàusula.
Personalment em sabria greu, encara que no és una de les places de l'equip més difícils de cobrir, a part crec que es deu a unes ganes de tocar el que no sona per part del Madrid i l'entorn del jugador ho fa servir per apujar-li la fitxa.
La cantera Blau-grana s'ha caracteritzat sempre per generar jugadors d'aquestes característiques, segur que n'hi ha més a can Barça.
Bé no crec que marxi però... els diners manen i crec que si el Madrid paga 60 quilos per un jugador com Iniesta, és que estan bojos i si Iniesta marxa del Barça serà per diners.

Fitxatges:
Pandiani a Osasuna, crec que és un error per part dels pericos, era una bona alternativa al tàndem Raül Tamudo - Luís García
Del Horno al barça, Messi i ell podran fer obres de teatre al vestuari, vindrà Mourinho a veure-les??


dimecres, 18 de juliol del 2007

Guerra mediàtica

Fa un temps que em miro amb cert recel les informacions dels diaris esportius de Barcelona. Totes les informacions que donen son manipulades. Estic acabant de llegir el llibre de Sandro Rosell, i dona articles concrets per exemplificar el que estava passant i com s'explicava, dóna la casualitat que tots els articles que considera manipulats són editats al grupo zeta El periòdico i Diario Sport, en canvi Sergi Pàmies al País i els del Mundo deportivo (Grup Godó), segons ell tenen un visió més real del que passa. a partir de la meva necessitat de confirmar les notícies, ja que no sóc dels que son fidels a un medi o a un altre, he estat analitzant la premsa dels darrers dies i es pot extreure que l'Sport l'escriuen dins de les juntes de Laporta o bé els hi passen les cròniques i ell les corregeix. Per altre banda està El Mundo deportivo, que al meu entendre dóna una informació molt més mesurada, a favor del Barça però no es posiciona de cap de les maneres, i s'ha de considerar que El Mundo Deportivo és del mateix Grup que la Vanguardia, on cada dilluns des que Laporta és president Cruyff hi escriu els seus "manaments". Tenint en conta això he realitzat una sèrie de fórmules matemàtiques que a mi em serveixen per desxifrar les notícies i saber si són interessades o no, o simplement si haig de fer-ne cas. Per exemple, si una és veraç sempre es compleix una premissa, apareix en els dos diaris de Barcelona i en els de Madrid en fan esment sense vanagloriar-se’n gaire Per tant la fórmula quedaria de la següent manera:
N = Notícia S = Sport MD= Mundo Deportivo A = As M = Marca
Notícia Veraç positiva per el Barça

N= S+MD/a+m

Notícia veraç en contra del Barça

N= (2*A)+(2*M)/-S-MD

Noticia Laportera (Farolada del President per guanyar adeptes)

N= S on MD, A, i M són conjunt buit

L'endemà de Notícia Laportera

MD = no S (És a dir , Mundo Deportivo desmenteix o ataca la notícia del dia anterior de l'Sport)on A i M no entren a les guerres de diaris regionals

Notícia anunciada anteriorment en una publicació que ha acabat succeint.

En aquesta fórmula entra una nova variable "T" que és temps

N = (Publicació)+T= (Bona publicació)

Bé fins aquí la flipada d'avui!!!
EL QUE FA NO TENIR NOTÍCIES IMPORTANTS!!!!


PD: És alarmant la creixent campanya electoral a l'ombra que està fent Ferran Soriano acaparant protagonisme, mica en mica anirem veient la figura de Soriano més enllà del Power Point i els números. Aquest any ja ha fet de director esportiu i ha negociat el contracte d'Henry. Laporta prepara el seu substitut per les eleccions que són d'aquí a TRES ANYS!!!!. Per altre banda Rosell també prepara la seva candidatura, sortint als medis en moments puntuals , diuen que interessats, per no desaparèixer de la ment dels barcelonistes.

Fitxatges
Giuly a la Roma, bon rendiment en el Barça de més a menys, crec que és el primer jugador en anys que ens en paguen quelcom. Felicitats Txiki t’estàs fent gran

Pavón al Saragossa, marxen Piqué i Milito, entren Pavón y Ayala, ben cobert.

Smiljanic, a l'Espanyol

Salut, i perdoneu l'anada d'olla!!




dilluns, 16 de juliol del 2007

El Madrid més blaugrana



El Reial Madrid s'està transformant, el Barça està de moda. O al menys és el que es desprèn dels noms que surten al mercat.
De les últimes dates, en general, però per al Madrid en concret, han sortit molts noms:
Quaresma, Cesc, Riquelme i fins i tot De la Peña.
Mirant els esquemes de Schuster la passada temporada és veu clarament el joc per les bandes, és un entrenador que entraria en els patrons blaugranes, ex-jugador de renom, soci i amb criteris futbolístics de bellesa estètica, buscant el bon joc i l'espectacle.
Encara que faci declaracions intolerables davant l'impotència que provoca el gol de Messi a la copa del Rei.
Busca un mig centre organitzador, el típic "4" de can Barça, és a dir un Guardiola, Xavi, Arteta, Cesc, Milla... i crec que s'acabarà quedant amb Guti o com a molt fitxarà Sjneider de l'Àjax.
El fitxatge de Saviola, interès per Cesc, les bandes per Robben i Quaresma, l'un ha sonat sempre per el Barça i l'altre, segons el meu parer, va venir massa jove.
Total, com vaig dir ja fa dies el Madrid no s'està reforçant bé.
La defensa a base de talonari, sembla que l'han vestit, però al mig camp suposo que tiraran de De la Red i Guti, pq Gago no sembla que sigui el conductor ràpid al primer toc i Diarra i Emerson ho son tot menys migcampistes de talent i creatius.
A més crec que no han reposat de cap manera la baixa de Beckham.
A la davantera, si es queden amb Reyes amb un estil de contracte Belleti, contracte per els títols prestats, no per qualitat ni rendiment, Saviola, Raúl, Jurado, Van Nistelroy i Robinho... els falta quelcom, un jugador il·lusionant i sobretot els sobren Raúl, crec que Jurado i Saviola, que al desembre estarà buscant equip per marxar cedit per falta de minuts.
M'agradarà veure com fan l'opercació sortida a Madrid, jugadors com Emerson, Cassano, Higuaín, Bravo etc...
No ho sé, però mirant jugador per jugador el Barça hauria de menjar-se la lliga, amb el permís del Sevilla que un cop més està venent i fitxant amb criteri.
Fitxatges:
Sorprenent i desconcertant el fitxatge d' Ayala pel Saragossa, amb els diners de la venda de Milito, compren un defensa solvent que farà oblidar rapidament el Mariscal a la Romareda. El Saragossa pren el testimoni del Vila-Real en quant a ser la república Argentina futbolera.
Beckham ja ha estat presentat amb Los Àngeles Galaxy. Un show!!!
Salut