dimecres, 11 de juliol del 2007

Talent natural

Crec que la paraula talent és la que defineix el migcamp del FC Barcelona, Xavi, Deco, Iniesta, Touré, Giovanni Dos Santos i Edmílson. Aquest any si finalment es produeixen les baixes de Giuly i Motta, la incorporació de Yaya Touré i l'ascens del filial de Giovani Dos Santos, es produirà una millora i salt generacional substancial.
Xavi Hernàndez
Desde Guardiola, Xavi és el canterà que més rendiment ha donat al Barcelona, una visió de joc privilegiada i un control excepcional que juntament amb la verticalitat de les seves assistències el fan un jugador fonamental.
Deco
L'habilitat, qualitat i força, són els trets que destaquen en Deco, un jugador amb carisma capaç de posar-se l'equip a l'esquena, quan falta Ronaldinho és el jugador que pot agafar el seu rol. Lluitador infatigable que, encara que la darrere temporada no ha estat al nivell de les anteriors, dona estabilitat i templança al centre del camp.
Andrés Iniesta.
El més jove dels "tres baixets". La progressió d'Iniesta en les darreres temporades és impressionant, un jugador versàtil capaç de jugar en totes les posicions del mig camp sense donar la nota en cap d'elles, hàbil i elèctric amb una conducció de pilota terrorífica (per l'adversari).

Edmílson
Ja se que Edmílson també el vaig contar en defesa, però és una de les característiques s del brasiler, pot ocupar amb garanties les posicions de mig centre defensiu i la de central, per ser sincer, la de central se li escapa una mica, però crec, com comentava en el darrer post que Edmílson podria ser el central que permet treure la pilota controlada, amb una defensa amb Puyol de lateral i fent parella amb Milito al centre de la defensa.

Yaya Touré
Ve a substituir a la sempre promesa Thiago Motta, segons diuen, és un pulmó per el mig camp a l'estil Vieira(versió oficial), però per altre banda diuen que és un migcampista amb arribada que tot i tenir una gran envergadura és tècnic i hàbil amb la pilota als peus. Jo personalment i pels vídeos que he vist em decantaria per aquesta segona opció, mantenint a Màrquez i sobretot José Edmílson al migcentre.
Giovanni Dos Santos
La perla negra de la cantera. Espero que la progressió d'aquest noi sigui l'esperada, en un parell d'anys podria estar ocupant el lloc de Ronaldinho. Gran qualitat tècnica, explosiu i amb gol. Crec que ho té tot per triomfar en el barça.També és cert que crec que pq pugui explosionar té massa vaques sagrades que ocupen la seva posició.
Fitxatges
El Reial Madrid està fitxant per dues vies, rebentant el mercat a cop de talonari i a cost zero jugadors descartats per altres equips.
Personalment crec que la política de fitxatges del Madrid em desconcerta, per un cantó es veu una bona gestió amb les incorporacions de Metzelder, un central de garanties que el voldria per el Barça i Javier Saviola, que n'aprengui el Barça. Entenc el canvi de Saviola i espero que tingui sort, però n o títols. El que no entenc com el Barça no pot impedir aquesta situació.
L'altre via és la de fitxar un central com Pepe, per 30 milions d'euros i el que faran per fitxar Robben del Chelsea.
M'ha agradat la manera que ha tingut Schuster de gestionar el fet de ser soci del Barça. Molt intel•ligent i no barrant-se cap porta, qui sap on lo hauran de pagar les garrofes.
Salut!!
Us poso un video de Giovanni Dos Santos. Sobretot poseu-vos pitet.

1 comentari:

Pau Margarit Company ha dit...

Massa talent hi ha al mig del camp, hi hauria d'haver una mica més de mucul.